Derfor er floorball godt for ishockeyspillere
Skrevet af Dan von der Lippe d. 12/01/2018 11:38
Derfor er floorball godt for ishockeyspillere

Floorball og ishockey er to sportsgrene, der minder meget om hinanden; den største forskel er umiddelbart banetypen og spillernes fodtøj, men alt i alt er spilkonceptet det samme, og begge typer af sportsgrenene er meget intense og krævende.

Udvidet nyhedstekst
Derfor er floorball godt for ishockeyspillere

Floorball og ishockey er to sportsgrene, der minder meget om hinanden; den største forskel er umiddelbart banetypen og spillernes fodtøj, men alt i alt er spilkonceptet det samme, og begge typer af sportsgrenene er meget intense og krævende.

Der findes imidlertid mange professionelle ishockeyspillere, der har brugt floorball som en ekstra træningsaktivitet til at forbedre deres tekniske evner på skøjtebanen - både når det kommer til bevægelser, styring af hockeystaven og pucken samt skudaffyring.

Tidligere har man ment, at det at dyrke flere forskellige sportsgrene på én gang kan være en ulempe og forvirrende for professionelle atleter; men faktisk gør det stik modsatte sig gældende. At kombinere forskellige sportsgrene kan vise sig at være en kæmpe fordel for en atlets hjerne og krop. I flere lande er man derfor begyndt at opfordre folk til at dyrke flere sportsgrene, allerede fra børne- og ungdomsalderen; et af disse lande er Sverige, der er kendt for sin storproduktion af ishockeytalenter til den amerikanske NHL liga.












"Floorball" (Public Domain) by specialolympics2017

Taktisk og mental forbedring
Det er ikke kun de fysiske/atletiske evner, der bliver forbedret hos en ishockeyspiller, der dyrker floorball som ekstraaktivitet. Også rent mentalt bliver man styrket godt og grundigt.

Både ishockey og floorball foregår i et højt tempo, men som regel er tempoet i floorball, hvor man har almindelige kondisko på, en del højere. Udover at løbe hurtigt, skal man også kunne tænke hurtigt; man skal hurtigt kunne danne overblik over banen og de andre spilleres positioner, og tage en beslutning om, hvorvidt man skal aflevere bolden videre (og i så fald til hvem), eller om man selv skal holde på den.

Koordinationen mellem det fysiske på banen og det taktiske i hjernen er noget, man virkelig bliver sat på prøve i, når man spiller floorball. Man skal også kunne arbejde under stort pres. Men hvis man lærer at mestre det, har man gode muligheder for at nå langt.

De bedste ishockeyhold i NHL er netop dem, hvis spillere er mestre i at koordinere det mentale med det fysiske og tekniske, holde overblik samt håndtere presset fra modstanderne - hold som fx Pittsburgh Penguins og TB Lightning, der lige nu er favoritter til at vinde Stanley Cup'en 2018 med odds 6.25. Hvis du er interesseret i at finde ud af mere om de forskellige NHL hold i 17/18 sæsonen, kan du læse mere på https://extra.bet365.dk/news/da/Andre-sportsgrene, hvor du også kan sætte spil på sport.











"Sobotka" (CC BY 2.0) by rubyswoon

Effektiv baneudnyttelse
Udover at forbedre de mentale aspekter af ishockeyspillet, samt fysiske teknikker såsom kontrollering af stav og puck, bliver evnen til effektivt at udnytte mindre baneplads også forbedret, når man spiller floorball.

En klassisk floorballbane er som regel en del mindre end en ishockeybane, hvorfor man under en floorball kamp skal være i stand til at udnytte meget mindre plads, når man spiller på et givet baneområde. For en ishockeyspiller er det imidlertid en god læring effektivt at kunne udnytte mindre baneplads; det kan vise sig at være meget handy at have med sig, når man spiller på is, også selvom banen her er større. Små, effektive bevægelser med pucken øger nemlig chancerne for at skabe farlige målsituationer og -scoringer.

Så hvis du drømmer om at blive en professionel ishockeyspiller i NHL ligaen en dag, bør du uden tvivl overveje at tilføje lidt floorball til dit træningsprogram. Hvis du derimod drømmer om at blive professionel floorballspiller - både i Finland og Sverige er der store muligheder for dette - så er det bare med at klø på.