Sport45

Floorball bliver mere og mere populært


Kilde: Unsplash
Floorball er en smadder sjov og udfordrende sport. Flere steder i verden er de ved at få øjnene op for det faktum. Med andre ord bliver floorball mere og mere populært. Det afspejler sig blandt andet i flere og meget dygtige medlemmer samt i et voksende antal turneringer.

Flere medlemmer finder vej til sporten
Der skal ikke være tvivl, om at floorball er mest udbredt i Europa. Det er da også i Europa, at vi ser en markant stigning i antallet af personer i antallet af personer, som spiller floorball på både hobbyplan og et professionelt plan. Alene i Danmark havde sporten i 2019 10.090 medlemmer. Siden 2014 har der udelukkende været fremgang i det tal, hvoraf antallet af nye medlemmer i gennemsnit er steget med ca. syv procent hvert år. Det er tal, som understreger den voksende succes. Især når vi tager sportens unge alder og korte historie i betragtning. Det er trods alt først i 1960’erne, at de første kampe i floorball blev spillet.

Også andre steder i og uden for Europa ser vi floorballs popularitet stige. Blandt andet i Finland, hvor floorball længe har været populært. I det nordiske land er medlemstallet helt oppe på mere end 65.000 spillere fordelt på mere end 800 klubber og mere end 3000 hold. Også i nabolandet Sverige vinder sporten frem. Det afspejles både i medlemstallet samt i de mange dygtige spillere, som kommer fra Sverige. Heraf kan blandt andet nævnes dygtige svenske spillere som Rasmus Enström, Kim Nilsson og Alexander Galante Carlström. Alle tre spillere bliver omtalt som nogle af de bedste spillere i verden. Altså er det langt fra kun i Danmark, at floorball er i fremgang.

Kilde: Unsplash
Flere turneringer er kommet til gennem årene
Som det er tilfældet for de fleste sportsgrene, kan det tage tid for, at den enkelte sport opnår udbredt popularitet og tilføres en række store turneringer. Fodbold har eksempelvis eksisteret i århundrede. Dog var det først i 1958, at det første EM løb af stablen.
I dag er EM i fodbold en af de største og mest populære turneringer i Europa. Her skal der ikke være tvivl, om at millioner af mennesker vil følge med, når de europæiske lande inden længe skal dyste mod hinanden og odds på 5.50 lige nu peger på Frankrig som turneringsvinder. Ligeså kan det tage tid før, floorball når ud i alle verdenskroge. Når det er sagt, så indeholder sporten allerede nu en række turneringer, og som årene er gået, er der kun kommet flere og flere turneringer til rundt om i verden.

Siden 1996 har der været afholdt VM i floorball for herrer, mens VM for damer har eksisteret siden 1997. I disse mesterskaber er det de europæiske lande, som fører an. Heraf er det som oftest Sverige og Finland, der løber af med trofæerne. I 2004 begyndte Asien og Oceanien også at rykke på sig. Dette blev året for den første udgave af Asia Pacific Floorball Championship (APFC), som i 2017 blev erstattet af AOFC Cup.
I de første mange år har det primært været Singapore og Japan, som har haft vundet turneringen, men et par sejre er det også blevet til for Australien og Thailand. Også i Nordamerika rykker de på sig, når det kommer til floorball. Sidste sommer blev North American Floorball League (NAFL) etableret, og denne sommer vil ligaen spilles for første gang. Altså kommer flere turneringer til, hvilket er tegn på, at floorball vinder frem i verdenen.

Flere medlemmer og flere turneringer. Det er to sunde tegn, som indikerer, at floorball vinder frem i verden. Det kan kun blive spændende at se, hvad fremtiden byder på for sporten.