Sport45

Hvem vinder Bundesligaen 2019?Kilde: Pixabay

Mens det spanske mesterskab lader til mere eller mindre at være afgjort med FC Barcelona i front og det italienske mesterskab lader til at være afgjort med Juventus i front, så er der stadigvæk spænding, når det kommer til at forudsige hvem, der vil vinde Bundesligaen 2018-2019. 

Sidste år var det Bayern München, der vandt guldet i Tyskland og gode resultater som fx da klubben bankede Wolfsburg 6-0 har holdt liv i håbet om at forsvare titlen og vinde guld igen i år. Faktisk er Bayern München favoritter hos de fleste bookmakere, når det kommer til betting på, hvem der vil vinde Bundesligaen 2019.

Kommer Dortmund tilbage i kampen?
Den anden primære kandidat til guldet i Tyskland er Dortmund, som kom flyvende fra start efter sommerferien i 2018, men til gengæld gik det galt efter årsskiftet. I slutningen af 2018 havde Dortmund et stort forspring ned til Bayern München, men det har de sat over styr. Derfor har klubben ikke haft favoritrollen ved mange af de seneste opgør i forbindelse med spil på sport, som fx da de mødte Hertha Berlin på udebane og stod til odds 8,50 på bet365.
Kilde: Pixabay

Langt ned til tredjepladsen
Det lader til umiddelbart at blive Dortmund eller Bayern München, der vil vinde Bundesligaen 2019. Begge klubber har et stykke ned til RB Leipzig på tredjepladsen, men der er stadigvæk flere spillerunder tilbage i Bundesligaen og det at Dortmund har mistet sit forspring, viser bare at man aldrig ved hundrede procent, hvad der vil ske i fodbold. 

Tottenham smed Dortmund ud af Champions League 
Mens Dortmund havde travlt med at miste point i Bundesligaen røg de også ud af Champions League. Her var det Christian Eriksen og co. i Tottenham, der smed Dortmund ud i ottendedelsfinalen og selvom fans naturligvis var ulykkelige over det, så kan det være det betyder, at klubben har mere energi til at fokusere på Bundesligaen.  

Bayern München er som sagt de forsvarende mestre i Tyskland. Faktisk har klubben vundet ligaen de sidste seks sæsoner i træk og derfor er der ikke noget at sige til, at de er favoritter til at vinde guldet på ny. Med 28 tyske mesterskaber i skabet er Bayern faktisk den klub i Tyskland, der har vundet den bedste række i landet flest gange.

Bayern startede sin guldstime i sæsonen 2012-13 og det var netop i sæsonen før, at Dortmund hentede sine seneste guldmedaljer. Mellem 2010 og 2012 vandt Dortmund ligaen to gange i træk og siden da har de været tæt på triumfen tre gange. I sæsonerne 2012-13, 2013-14 og 2015-16 endte Dortmund på andenpladsen og nu frygter klubbens fans, at de kan ende op med den samme skæbne i år. 

Den danske fodboldspiller Jacob Bruun Larsen spiller i Dortmund og han har tidligere udtalt, at det kørte for klubben i starten af sæsonen, men at der bagefter kom et tilbageslag. Nu gælder det for klubben at stå sammen og vise hvor fasttømrede de er for at holde håbet om guld i live. Det bliver spændende at følge guldkampen i Tyskland og se hvem, der ender med medaljerne i sidste ende.