Sport45

Klasseangribere, klassetræner… og en lille smule overtro

Foto: Suesun, Pixabay

Dortmund har spillet et fantastisk efterår uden nederlag og har kun haft pointtab i 3 uafgjorte kampe. Vi ser her på, hvad grundene kan være til den store succes. 
Storklubben Borussia Dortmund rider i øjeblikket på en bølge af succes, der har givet baghjul til selv den nærmeste konkurrent Mönchengladbach. Holdet lagde stilen i første runde, da de slog de nuværende 3ere, Leipzig, 4-1. Mönchengladbach har dog mulighed for at hale lidt ind på Dortmunds forspring, når de to hold mødes om ca. 2 uger, den 21. december, i Dortmund. 

Men hvad skyldes Dortmunds succes? Og har de, hvad der skal til, for at snuppe mesterskabet i foråret 2019? Først og fremmest og på et mere overordnet plan formår holdet at få både de små og store sejre i hus. Hvis man vil vinde mesterskabet, kræver det som regel, at man er stabil igennem en hel sæson. Det betyder både held og dygtighed. Dortmund har hevet sejre hjem i vigtige topopgør mod for eksempel rivalerne fra Bayern München,som de på hjemmebane slog 3-2. Og udover førnævnte Leipzig har de slået det andet tophold Eintracht Frankfurt 3-1 og spillet uafgjort på udebane 1899 Hoffenheim 1-1. 

En ægte mester vinder også pligtsejrene
Men hold som taber mesterskabet på gulvet i det lange løb, gør det ikke altid ved at tabe til de umiddelbare rivaler. En anden af årsagerne til Dortmunds succes er, at de har vundet eller spillet uafgjort i mindre profilerede kampe. Bundpropperne fra Nürnberg og Stuttgart blev slået med henholdsvis 7-0 og 0-4, mens de spillede 0-0 mod Hannover. Så sent som i weekenden stødte de på Freiburg,, som med en 13. plads måske ikke kan betegnes som bundprop. Men skulle man forinden have indgået et sportsvæddemål på kampen, vidner oddsene 1.30 på sejr til Dortmund om styrkeforholdet mellem holdene. Og netop den slags pligtsejre, kan være svære at hive hjem, fordi favoritstatussen af og til driller, så med sejren 2-0, gjorde Dortmundgenserne netop, hvad der kræves af et mesterhold.  
Foto: hpgruesen, Pixabay
Hvem står bag succesen på banen?
Dykker man et lag dybere ned for at finde på forklaringer på Dortmunds succes, kommer man ikke uden om den tyske midtbanespiller, angriber og bysbarn i Dortmund Marco Reus. Med 12 mål i 20 kampe, inklusive 2 mål i det vigtige opgør mod Bayern München, har han haft en vigtig fod med i spillet, hvad angår Dortmunds fantastiske efterår. Herudover har han haft en hel stribe af succesfulde angribere i kø bag sig, hvis støvlerne skulle svigte, som for eksempel Paco Alcacer, Jadon Sancho og ikke mindst danske Jacob Bruun Larsen.
Også på styringsfronten har Borussia Dortmund en vinder i form af deres schweiziske cheftræner Lucien Favre, som har siddet i trænerstolen for 8 forskellige klubber. Udover sin store erfaring og ry for at være taktisk og detaljeorienteret, har Favre den fordel, at han tidligere har været cheftræner for Dortmunds nærmeste rival lige nu, Mönchengladbach. Og hvis disse faktorer ikke er nok til at forklare holdets succes og chance for at vinde mesterskabet, kan man altid ty til en smule overtro: Når ærkerivalerne Bayern München klarer sig relativt dårligt, vinder Dortmund nemlig mesterskabet, som de gjorde i 2010/11